fbpx

Implement – Malmö

Client: Implement
Date: 2019
Services: Projektledning, ritning, inredning & Koncept, Möbler, Logistik och Koordinering
inredningsarkitekt - Escandi
inredningsarkitekt - Escandi
Inredningsarkitekt - Escandi
Kontorsmöbler - Escandi
Kontorsmöbler - Escandi
Uppdrag
När konsultbolaget Implement skulle öppna ett kontor i Malmö blev vi kontaktade för att projektleda deras fysiska etablering. Företaget hade ett utarbetat inredningskoncept för sitt huvudkontor i Köpenhamn som de bad oss förhålla oss till. Vi fick fria händer att tolka konceptet för att sätta en lokal prägel på Malmökontoret.
Utöver en tilltalande inredningsdesign ville Implement också att vi skulle lägga stort fokus på kontorets infrastruktur och funktionalitet för IT och konferensrummens placering och utformning.
Resultat
Att arbeta med Implement har varit otroligt givande. Vi har hela tiden haft bra diskussioner och kunnat utmana varandra, samtidigt som vi mött tidsplanen. Implements nya Malmökontor är en helt verksamhetsbaserad och ergonomisk miljö, utan att för den delen göra avkall på estetiken.
För att skapa en miljö som känns informell men ändå professionell har vi introducerat mycket textilier och färg. I de öppna mötesutrymmena har vi bland annat möblerat med soffor från Blå Station, ett touchdown-bord i linoleum från Lammhults och matchande pallen Add vilken också kommer från Lammhults. Konferensutrymmena har vi möblerat med bord från Johansson Design och konferensstolar från Gubi.
Utmaning
Vårt uppdrag påbörjades redan då fastigheten fortfarande var under uppförande. I Implements nya lokaler, med fri utsikt över Öresund, stod vi inför utmaningen att möta en snäv tidplan.