fbpx

FCG – Malmö

Client: FCG - Malmö
Date: 2019
Services: Projektledning, ritning, inredning & koncept, möbler, logistik & koordinering
Kontorsmöbler Malmö
Flyttprojektledning
Flyttprojektledning
Flyttprojektledning
Flyttprojektledning
Flyttprojektledning
Flyttprojektledning

Uppdrag
Då FCG skulle öppna sitt första kontor i Malmö blev vi på Escandi kontaktade. De behövde någon som på kort tid och med fast hand kunde ta ett helhetsgrepp om både projektledning och fysiskt utformning av kontoret, inrymt i en våning på 270 kvadratmeter i en fastighet i centrala Malmö.

Utmaning
I en fastighet från förra sekelskiftet och med en planlösning full av vinklar och vrår skulle en fungerande effektiv och modern arbetsmiljö skapas. Möbler skulle väljas och levereras i tid och inte minst skulle projektet koordineras mellan beställare, byggare, och leverantörer. Allt under en tidsrymd om 10 veckor.

Resultat
Med FCG:s varumärke i grunden, skapade vi en trivsam, produktiv och för verksamheten specialanpassad interiör. FCG:s färger – lila och gult – användes genomgående, men i mjukt nedtonat format. Vi kompletterade med en grön ton, för att ytterligare lyfta det ombonade intrycket. Tjocka textilgolv, gardiner och takhängda, organiskt formade ljudabsorberare användes för att få bukt med lokalens akustik. De gamla lokalerna fungerar nu optimalt och på ett modernt och
verksamhetsbaserat sätt, där kreativa ytor, traditionella arbetsbord, höga projektbord och vilsamma fåtöljer upptar lokalerna.

Kundcitat
”Vi har uteslutande goda erfarenheter av escandis jobb. Vårt nya kontor i Malmö känns tack vare escandi, som en ”hemma-skön” miljö, där man faktiskt gärna vistas. Escandi är ett engagerat team, med en helhetsbild som de kombinerar med ett utpräglat sinne för detaljer. Det är också skönt att man alltid kan känna sig lugn i att allt fixas.”
Pia Rosengren FCG