fbpx

Fanuc – Malmö

Client: Fanuc
Date: 2019
Services: Projektledning, ritning, inredning & Koncept, Möbler, Logistik och Koordinering
Flyttprojektledning - Escandi
Kontorsmöbler - Escandi
Flyttprojektledning - Escandi
Kontorsmöbler - Escandi
Kontorsmöbler - Escandi
Flyttprojektledning - Escandi

Uppdrag
Det japanska företaget Fanuc är världens största tillverkare av industriella robotar. Under 2019 byggdes bolagets första ändamålsspecifika kontor och lager för den skandinaviska marknaden.
Vi anlitades av byggentreprenören Pilotage som helhetsleverantör för att skapa layout och välja ytskikt för kontorets golv, väggar och tak i samtliga utrymmen. Vårt uppdrag omfattade även att välja möbler, textilier och övrig inredning för att skapa en komplett och representativ kontorsmiljö.

Resultat
Besökare till Fanucs nya kontor i Fredriksberg utanför Malmö möts av en stramt elegant reception i grått. Konceptenliga accentfärger i rött och gult har använts till företagsnamnet och typografiska element. En trappa upp i kontorsdelen har vi mjukat upp intrycket med hjälp av specialfärgade textilgolv från Bolon.
I printerrummet har vi valt att använda Fanucs knallgula och pigga nyans. I bjärt kontrast går det öppna kontorslandskapet i en varmgrå ton i både ytskikt och möblemanget från Vitra och Edsbyn. Konferensrummen vetter ut mot lagret men skärmas enkelt av genom heltäckande gardiner från Astrid. Genom att inkorporera organiska material som trä, sten och marmor möter hårt mjukt och industriellt mänskligt i en spännande harmoni.

Utmaning
Framför oss hade vi lokaler som skulle innehålla både kontor och lager med en relativt öppen förbindelse. Kontoret skulle å ena sidan upplevas som representativt varmt och inbjudande, samtidigt som lagrets industriella och ändamålsenliga utformning på ett eller annat sätt alltid kommer att göra sig påmind.
Kunden hade ett starkt önskemål om att det japanska varumärkets etablerade identitet skulle behållas i grunden, men översättas till att passa den lokala skandinaviska marknaden.