fbpx

Besins Healthcare – Malmö

Client: Besins Healthcare
Date: 2019
Services: Projektledning, ritning, inredning & Koncept, Möbler, Logistik och Koordinering
Flyttprojektledning - Escandi
Flyttprojektledning - Escandi
Flyttprojektledning - Escandi
Flyttprojektledning
Flyttprojektledning - Escandi
Flyttprojektledning - Escandi

Uppdrag
Läkemedelsföretaget Besins Healthcare grundades för över 130 år sedan i Paris. 2019 markerade ytterligare en milstolpe för företaget, då bolaget för första gången öppnade ett kontor på den skandinaviska marknaden.
Vi på escandi blev tidigt involverade i etableringsprocessen, som skulle ske i en nybyggd fastighet i Malmöstadsdelen Hyllie. Kunden var tydlig med att man ville arbeta nära oss i utformningen av det nya kontoret, men samtidigt låta oss driva och styra projektet med ett tydligt krav: att alla designlösningar måste vara av hög kvalitet och reflektera företagets varumärke.

Resultat
Besins Healthcares nya kontor genomsyras stilmässigt av det varumärke man vill lyfta fram. Vi har skapat en miljö med organisk känsla med hjälp av en lätt och fräsch färgskala, som vi i sin tur kombinerat med mycket gröna växter. De svala blå färgtonerna kompletteras av textilier från Astrid och Kvadrat i lugna sand- och naturkulörer med inslag av grått.
Möblerna från Lammhults är utförda i matchande färgskala och mjuka material. Naturelementen tas även upp i tavlorna som vi hängt på de nakna betongväggarna. Vi har placerat ett stort akvarium som rumsavdelare mellan kontorets mest aktiva delar och en lite lugnare del längst ut i spetsen av lokalen. Här finns nu en vilsam och lugn plats för informella samtal och en stunds fika.

Utmaningen
Då vi steg in i den triangelformade lokalen i en helt nybyggd fastighet kliade det verkligen i fingrarna på oss. Vi möttes av en miljö som badade i naturligt ljus som flödade genom stora fönster från golv till tak. En av utmaningarna var att arkitekturens skarpa vinklar utan rätt angrepp lätt skulle kunna bidra till ett relativt hårt och kallt intryck. Det sporrade oss så klart att se till att skapa något som upplevs som raka motsatsen och i harmoni med det Besins Healthcare står för.