fbpx

Optimera för produktivitet med smart förvaring

Fördelarna med en organiserad arbetsmiljö, där var sak har sin specifika plats, är många. Förutom att ett städat kontor minskar stress och ökar produktivitet och kreativitet, kommunicerar det professionalism. Montanas VD Joakim Lassen svarade på några frågor om förvaring.

”Making room for personality” är Montanas motto. Hur infrias det?

– Vår kärnprodukt är ett förvaringssystem som utgörs av 36 olika basmoduler tillgängliga i fyra olika djup, 42 färgställningar och en rad olika anpassningsbara komponenter – luckor, glasluckor, bänkskivor, spotlights, speglar och hyllor. Dessa ger oändliga kombinationsmöjligheter för att skapa unika och personliga förvaringslösningar som passar alla behov.

De 42 färgerna tillåter onekligen att skapa förvaring som matchar ett specifikt varumärkes image och uttryck. Vad kan en färgrik arbetsmiljö göra för anställda och kunder?

– Färger har makt att definiera atmosfären i en miljö och kan påverka både individens humör och välmående. Till exempel ökar gult produktiviteten, medan blått har en lugnande effekt. Färger utgör även en kraftfull signal – de har en förmåga att dra uppmärksamheten till ett objekt.

För stora valmöjligheter har visat sig ha en överväldigande effekt. Var skulle du råda att man börjar när man funderar över att förändra utseendet på sitt kontor eller sin arbetsmiljö?

– Att först definiera exakta behov och specifikationer är en bra början. Vare sig det handlar om rumsavdelning, förvaring, ett flexibelt skrivbord eller ett konferensbord så kan Montana vara lösningen för den rumsliga utmaningen.

Vilka av era produkter tycker du lämpar sig extra bra för en arbetsmiljö?

– Vårt justerbara skrivbord ’HiLow’ [nedan, till vänster] finns i en rad olika storlekar och finishar. Även Montanas ’Lockers’ [nedan, till höger] erbjuder smarta och personliga förvaringsalternativ som maximerar ytan och passar en modern flexibel arbetsmiljö.

Två av escandis nya favoriter hos Montana är stolen ’Panton One’ och hyllsystemet ’Montana Free’. Berätta lite om dem!

– ’Panton One’ [nedan, till vänster] sattes i produktion redan 2003, men har i år nyanserats i en ny fräsch färgpalett och med FSC-certifierat papperssträngar. Det var den första stolen Verner Panton någonsin designade, år 1955. Det fristående hyllsystemet ’Montana Free’ [nedan, till höger] är skapat av Jakob Wagner och lanserades 2018. Hyllan är oerhört stabil, men ger samtidigt ett väldigt lätt och luftigt uttryck.

Det familjeägda Montana grundades av Peter Lassen 1982 och drivs idag av dig. Hur påverkas varumärket av att det är ett familjeföretag?

– Min far, Peter Lassen, är fortfarande oerhört stor del av företaget. Kanske inte i den dagliga ruljansen, men i nära samarbete med mig. Peters värderingar – ett starkt fokus på den etiska och den miljömässiga påverkan Montana har, och strävan efter att ge tillbaka, både lokalt och globalt – lever kvar.

Hur ser du på Montana och escandis samarbete, som pågått i fler år?

– Escandi är en högt uppskattad och mycket professionell partner. Escandi arbetar oerhört kreativt och kvalitetsmedvetet med Montanas produkter, vilket i sin tur hjälper oss att ständigt utvecklas och hålla kontakten med våra kunder.

Är du intresserad av att veta mer om Montanas sortiment? Kontakta oss på info@escandi.se