Flexibelt och bekvämt när verksamheter slås samman

;

Konsultbolag

Malmö

Tjänster
Projektledning  |  Ritning  |  Inredning & koncept  |  Möbler  |  Logistik och koordinering

Uppdrag
Ett globalt konsultbolag kontaktade oss för att skapa en helt ny arbetsmiljö. Företaget hade just köpt upp två olika bolag vars verksamheter och anställda behövde en ny och gemensam arbetsplats, centralt belägen i Malmö.

Utmaning
Den spännande utmaningen i projektet var att sammanföra de två skilda verksamheterna i en gemensam miljö. Olika arbetssätt, varumärken och människor skulle få en representativ arbetsplats att verka i tillsammans. Full hänsyn till båda verksamheternas dagliga drift behövdes ta i beaktning för att nå en funktionell lösning.

Resultat
Mötet med lokalerna börjar i ett luftigt väntrum där en generös soffa från Muuto i rostrött sätter tonen. Vi har genomgående använt oss av färg, djärva kombinationer och spännande material för det visuella intrycket men också för att skapa intimitet genom ljudkomfort. Ljuset i den luftiga lokalen dämpas vid behov med gardiner från Astrid. Golven är lagda med bland annat matta från Bolon och från Dahl agenturer. De stora öppna ytorna och det gemensamma köket möblerade vi med akustiksoffor och loungesoffor från både Muuto och Gubi, som också levererat bordslampor. För att skapa dynamik i lokalerna använde vi olika typer av möblemang från Vitra i olika sitthöjder och konfigureringar. Vitras Dancing Wall fyller en funktion som flyttbar whiteboard och som rumsavdelare. Möbler från Fritz Hansen står i mötes- och konferensrummen, vilka är färgsatta och utformade för att att skapa olika stämningar beroende på arbetsmoment och preferenser. Insynsskydden består av illustrerade färgglada bladverk. Arbetsplatserna möblerade vi med skrivbord från SA-möbler, förvaring från Montana och med lampor från Wästberg.