Produktivitet och dynamik med skandinavisk känsla

;

Knapp

Malmö

Tjänster
Projektledning  |  Ritning  |  Inredning & koncept  |  Möbler  |  Logistik och koordinering

Uppdrag
När industriföretaget Knapp skulle flytta in i nya lokaler i den omtalade fastigheten The Edge i stadsdelen Hyllie i Malmö fick vi uppdraget att skapa en professionell och välkomnande inredning i enlighet med varumärkets globala profil och i samma anda skapa offentliga mötesytor, samtalsrum och individuella arbetsplatser.

Utmaning
Vi hade instruktioner om att förhålla oss till en stil och en färgskala i enlighet med företagets österrikiska profil och huvudkontor samtidigt som man uttryckte ett önskemål om att skapa en varm och välkomnande känsla i skandinavisk stil.

Resultat
Knapps nya Sverigekontor inryms i en arkitektoniskt spännande byggnad. Pelare, diagonala rörkonstruktioner och stram betong är fullt synliga från alla vinklar. Med Knapps färgskala som bas, introducerade vi mycket trä och andra naturmaterial för att mjuka upp och skapa en varmare känsla i inredningen. Vi möblerade och färgsatte lokalen på ett sätt som plockar upp och förstärker de arkitektoniska elementen. En panelvägg i trä tillsammans med mjuka stolar skapar en skön känsla i matsal och pentry och längs väggen står en lång bistrosoffa från Muuto. Utrymmet ska också användas som flexibel arbetsyta och för interna möten, varför en rejäl TV-skärm placerades på väggen. Möblemanget kompletterades med projektbord i olika sitthöjd för olika typer av arbetsmoment och för att ge rummet en visuell dynamik. Textilgolven från Dahls agenturer och gardiner från Astrid bidrar positivt till lokalens ljudkomfort. För att ytterligare stärka känslan av värme i de offentliga utrymmena möblerade vi med loungefåtöljer i läder från Muuto, som också levererat akustiksoffor, puffar och konferensstolar. Konferensbordet, också det i trä, kommer från Lammhults. Skrivborden från SA-möbler kompletteras med förvaring från Montana och arbetsstolar från Vitra.