Professionellt och socialt på centralt läge

;

Falvir

Malmö

Tjänster
Projektledning  |  Ritning  |  Inredning & koncept  |  Möbler  |  Logistik och koordinering

Uppdrag
Riskkapitalbolaget Falvir ville ha vår hjälp med att inreda deras nya kontor i en sekelskifteslägenhet på Stortorget mitt i Malmö och då samtidigt skapa en riktigt välkomnande men ändå professionell och representativ lokal som speglar företagets verksamhet. Lokalens planlösning består av en långsmal hall och två stora rum om sammanlagt cirka 150 kvadratmeter.

Utmaning
Som med många äldre och kontoriserade lägenheter drogs även Falvirs nya lokal med akustiska utmaningar. Med sina stora ytor, den tilltagna takhöjden och ett vackert men hårt parkettgolv behövde vi lägga en del tanke på att få bukt med akustiken. I utmaningen att skapa trivsel, intimitet och funktionalitet låg även ett krav på att skapa trevliga sociala ytor i samma utrymme som arbetsplatserna.

Resultat
Falvirs nya lokaler är trevliga på det sätt som bara äldre och lite slösande arkitektur kan skapa. En lyxig hemkänsla infinner sig i den avlånga hallen som vi möblerade med snygga och klassiska hallmöbler från Montana. För att råda bot på lokalens akustik jobbade vi med mycket textilier – gardiner, stoppade möbler och accessoarer. Vi skapade rum i rummet genom smart placering av inredning där vi bland annat använde en rejält tilltagen soffa från Gubi tillsammans med fåtöljer och bord från Menu, vilket då löste företagets önskan om att kunna skapa arbetsytor och sociala ytor i samma rum. För att bidra med ytterligare funktion möblerade vi med akustiksoffor från Muuto. Det stora konferensrummet färgsattes i en dov och lyxig ton och kröns av en taklampa från Gubi. Vi möblerade med mycket textilmöbler från Menu och Gubi och framför de höga fönsterna hängde vi gardiner från Astrid. Arbetsplatserna består av skrivbord från SA-möbler och arbetsstolar från Vitra. Förvaringslösningarna kommer från Montana.