Ung framåtanda i omgjord industrilokal

;

Bredablick

Malmö

Tjänster
Projektledning  |  Ritning  |  Inredning  |  Möbler  |  Logistik  |  Koordinering

Uppdrag
Bredablick är en av Malmös snabbt växande fastighetsförvaltare med en ung och dynamisk framtoning. Vi fick uppdraget att hjälpa till med utformningen av Bredablicks utökade lokaler. Vi kom tidigt in i processen för att bidra med ritningar, fysisk utformning, val av ytskikt och att skapa nytt kök, nya mötesrum och nya konferenslokaler.

Utmaning
Den stora före detta industrilokalen skulle transformeras till att dels kännas ung, fräsch och andas framåtanda, samtidigt som akustiken behövde tämjas utan att ta bort känslan av rymd. Bredablick ville dessutom att de gemensamma utrymmen skulle ha flexibla användningsområden.

Resultat
escandi använde varumärkets knallgula och svarta färger som bas och kombinerade med grönt och puderrosa för att mjuka upp och mänskliggöra de voluminösa lokalerna. Vi valde möbler med runda och organiska former i textila material och la även in textila golv från Bolon i de allmänna utrymmena. Köket och matsalen har genomgående möblerats med bord, stolar, soffor och belysning från Muuto, och kan lätt konverteras till rymligt samlingsutrymme. Ett stort konferensbord är specialritat av escandi och gardinerna kommer från Kvadrat.

”Vi är jättenöjda med både den hjälp vi fått och på det sätt deras arbete genomförts. I takt med att våra lokaler utökas kommer vi att fortsätta att jobba med escandi. ”

Jimmy Törnqvist, Bredablick